Politika zasebnosti

Osebni podatki vseh naših obiskovalcev oz. uporabnikov naše spletne strani so področje, ki mu posvečamo ogromno pozornosti. V skladu z zakonodajo in normami poskrbimo, da vse standarde dosegamo in s tem zagotovimo varno brskanje po spletni strani.

Upravitelj spletne trgovine LD7, LD7 d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja LD7 zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu LD7.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki na naši spletni strani, ne odgovarjamo.

Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi uporabnikovi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do našega spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen tako imenovan sejni piškot za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko LD7 med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki, ki se uporabi za prepoznavo uporabnika ob naslednjem obisku, piškotki sistema Google Analytics, piškotki Facebooka, ki se uporabljajo za boljšo uporabniško izkušnjo na družbenih medijih itd.

Omenjeni podatki se na strežniku LD7 shranjujejo trajno, z izjemo piškotkov. Za čas trajanja obiska spletne strani se shranjujejo sejni piškotki, medtem ko se trajni piškotki shranijo na računalnik uporabnika.

Upravitelj LD7 lahko v anonimizirani obliki te piškotke/podatke uporabi za boljšo uporabniško izkušnjo, različne promocijske akcije …

 

Namen zbiranja osebnih podatkov:

LD7 zbira osebne podatke z naslednjimi nameni:

  • reševanje reklamacij;
  • pošiljanje e-novic;
  • izboljšanje funkcionalnosti storitev na spletni strani;
  • raziskava in analiza trga;
  • boljše uporabniške izkušnje;
  • oglaševanje preko družbenih medijev.

LD7 bo, za potrebe dostave, dostavni službi zaupal le uporabnikov naslov za dostavo.

 

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam:

Nekatere podatke, ki jih LD7 zbira in obdeluje, lahko skladno z namenom obdelave posreduje tretjim osebam:

–   zunanji pogodbeni agenciji, ki za LD7 izvaja spletni marketing in digitalno oglaševanje. Agencija deluje strogo v imenu in po navodilih ter pod budnim nadzorom odgovornih LD7. Izvajajo Google oglaševanje, Facebook oglaševanje, remarketing ter Instagram oglaševanje.

 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo znova obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Uporabljajo se predvsem za povečanje zadovoljstva uporabnikov, boljše uporabniške izkušnje ter prilagoditve izkušnje vsakemu posamezniku.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo si lahko ogledate tukaj.

Pravice uporabnika:

Uporabnik ima v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov naslednje pravice:

  • pravico do izbrisa podatkov,
  • pravico do omejevanja obdelave podatkov,
  • pravico do dostopa podatkov,
  • pravico do popravka,
  • pravico do prenosa podatkov,
  • pravico do ugovora.

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadar koli z zahtevkom na [email protected] uveljavlja zgornje pravice. LD7 bo zahtevi ugodil v roku 8 delovnih dni od prejema zahtevka.

 

Osebe, mlajše od 16 let:

Osebe, mlajše od 16 let, lahko svoje podatke preko spletne strani posredujejo le z dovoljenjem staršev, rejnikov ali skrbnikov.